2013. szeptember 27., péntek

Szolgálat

Mi az én szolgálatom, mi az amit az Úr rám bízott? Mit tegyek,mi a feladatom?
Feltetted már Istennek ezt a kérdést,mert úgy gondolod,nem vagy elég jó, nem vagy az Úr munkása? Ha abban a hitben vagy, hogy csak az a szolgálat a szolgálat, amikor valaki a pulpitus mögött állva hirdeti, tanítja az Evangéliumot, hát tévedsz.
Mindenkinek ad az Úr szolgálatot. Hogy mi az? Ha megkéred az Urat, mutassa meg neked, megteszi. A szolgálat nem minden esetben látványos.
Van akit arra hív el az Úr, hogy közbenjárjon másokért. Ezt emberek nem látják, csak Ő. Azt, amikor te bemész a belső szobádba,és az Úr elé emeled embertársaid ügyét. Lehet pont a Te imád eredményeként születik újjá a szomszédod,akin keresztül még 10 ember nyer üdvösséget. Szolgálat az is,amikor a Gyülekezetben segítesz a székek pakolásában. Vagy éppen rendszerességgel meglátogatod a betegeket, árvákat, özvegyeket. Lehet, hogy te nem is veszed igazán szolgálatnak, de tudod drága testvérem, nem mindenkit hív el az Úr arra, hogy pl. kórházba menjen Evangéliumot hirdetni. Nem mindenki képes erre. Szolgálhatod az Urat azzal is, ha bevásárolsz a szomszéd idős néninek, vagy épp kiváltod a gyógyszerét. Ezek nem apró dolgok Isten szemében. Ez igen is szolgálat.

A lényeg az, hogy amit az Úr ránk bíz, azt teljes szívvel és szeretettel tegyük. 
Tegyünk meg a tőlünk telhető legjobbat, a többit meg bízzuk az Úrra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése