2013. szeptember 20., péntek

Miért szomorúak a keresztények?


Tapasztalom néha, amikor keresztény testvérekkel beszélgetek, hogy tele vannak szomorúsággal. Imádkoznak, hálát adnak, de mégis szomorúság van a szívükben. Az Istentiszteleten mindenki vidám, árad az Úr kenetében, jelenlétében, amikor viszont kilépnek az ajtón, rövid időn belül eltűnik a vidámság az arcukról. Akkor már némelyek nem az Úrra tekintenek, hanem a saját problémájukra.Miért van ez így?? Nem kellene ennek így lennie.

Annak a boldogságnak, örömnek soha nem szabad eltávozni a szívünkből.
Ez az öröm pedig attól függ, mit dédelgetsz a szívedben. Kinek adsz nagyobb teret. Az ellenségnek, vagy Istennek. Amikor a problémákon gondolkodsz és csak arra nézel, Nem tud Isten Igéje élővé válni az életedben. Pedig az Úr azt mondja.
Zsidó 4/12
Mert az Istennek Igéje élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél

Élesebb minden kétélű fegyvernél, azt írja az Ige. Van egy másik Ige ahol, viszont azt írja:
Nem olyan-e az én igém, mint a tűz - így szól az Úr -, vagy mint a sziklazúzó pöröly? (Jer 23,29)

Isten Igéjében erő és hatalom van Az Ige maga Jézus.

Nekünk nem szabad az ördögöt dédelgetni, hanem hittelés hatalommal kell szólni Isten igéjét. Isten egy áldott szolgálója nagyszerű hasonlattal példázta. Képzeld el, hogy van egy macska, amelyik ott üldögél az ajtódban. Két lehetőséged van. Azt mondod neki, sicc--elhajtod. Viszont ha ezt csakolyan kis szeretet hangon teszed, hogy na te cica menj innen, akkor nem fog elmenni. Amennyiben viszont erőteljesen, hatalommal kimondod, hogy sicc!!!--akkor elszalad
A másik lehetőség, amikor megsajnálod és adsz neki tejet,kicsit megcirógatod. Abban az esetben viszont, állandóan visszatér majd hozzád, a végén még az otthonodba is befekszik.
Így van ez a szellem világban is.
Ahhoz, hogy az öröm és békesség ne távozzon el tőlünk, csak az Úrra tekintsünk, bízzunk meg benne és szóljuk hittel azt, ami épp aktuális az életünk problémáira.
Isten elküldte az Igéjét, mi elolvassuk, beültetjük a szívünkbe. Kimondjuk hittel. A hitünkkel megtöltött Ige száll fel az Úrhoz és akkor cselekszi meg azt, amit mondd.


Ha ebből megértést kapunk, akkor az az öröm, ami az Istentiszteleten van bennünk, nem múlik el akkor sem, amikor hazamegyünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése