2013. szeptember 25., szerda

Milyen a mi Istenünk?

A napokban ezen gondolkodtam. Olyan sok minden eszembe jutott, hogy le sem tudom írni az összeset. Egy párat azért lejegyzek.

Én nem tudok egyszerre két emberre odafigyelni a beszélgetésnél.
Isten viszont mindenkire oda tud egyszerre, egy időben. Nem mondja azt, hogy gyermekem,majd 150 év múlva szólj hozzám, mert akkor tudok rád figyelni, most XY-nal beszélgetek.
Istennek minden emberre gondja van egy időben. Ismer mindenkit személyesen, tudja a gondolatunkat,örömünket,bánatunkat.Ismeri a szívünket, látja mi van benne. Számon tartja könnyeinket,hajszálainkat. Nincs olyan élőlény a földön, vízen,levegőben, amelyről ne tudna. A legapróbb bogár is az Ő kezében van. Nincs olyan csillag az égen,amelyet ne Ő tartana.
Számon tartja a madarak kihullott tollait, a virágok elhullott szirmait. Mindenkit egyformán szeret, ismeri lépteinket, egyenként vezet az úton, fogja a kezünket, vigyáz ránk.
A tengerek hullámai, a szél járása, a felhők útja...mind mind Előtte vannak.
Nem csak a jelen időben,hanem a múltban és a jövőben is. Minden emberről, minden élőlényről, növényről...tudja, mi volt, mi van és mi lesz vele az elkövetkezendő időkben. és még sorolhatnám.



Hogy milyen Isten? Csak csodálni lehet az Ő nagyságát,hatalmát, szeretetét. Csodálni lehet az Ő végtelenségét

Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése