2013. szeptember 24., kedd

Ne a saját erődből

Bizonyára mindenki volt már olyan helyzetben, amikor valamit csináltál és nem volt hozzá megfelelő az eszközöd. Akkor csak kínlódtál, szenvedtél. Jobbik esetben nagy nehezen megcsináltad amit elterveztél, de mire a végére értél már jártányi erőd sem maradt. A rosszabbik esetben teljesen lehetetlen volt végezni a munkával.
Nem megfelelő, életlen, hibás, tompa eszközzel nem lehet dolgozni. Olyan,mint ha széllel szemben eveznél, de nem jutsz sehova.
Nagyon szeretem, ahogy az Úr tanít bennünket. Egyszerű dolgok példázatát hozza fel. Ilyen a következő Ige is.

Préd. 10/10
Ha a vas megtompul, és nem köszörülik ki az élét, akkor az embernek jobban meg kell feszítenie erejét. A bölcsesség pedig minden dolog elintézésénél eredményre vezet.
Egy nagyon jól ismert példa. Ha a fejszéd éle tompa, azzal nem lehet fát vágni. Nekiállsz, de csak püfölöd a fát és még csak meg sem látszik rajta semmi. Egyszerűen visszapattan a fáról a fejsze.
Teljesen le vagy már gyengülve,folyik a hátadon a víz és még a fa mindig a helyén, vagy egyben van. Mit teszünk ilyenkor?? Megélezzük a fejszénket.
Így van ez a szellemvilágban a problémáinkkal,nehézségeinkkel szemben, de a mindennapi teendőnkben is. Amennyiben életlen a fejszénk, a hitünk, nem haladunk egyről a kettőre. A fejszénket meg kell élezni. Isten bölcsességére van szükségünk mindenben.
Bölcsességet pedig az Igén keresztül kapunk.
Az életünk minden területére meg van az Ige,Igék, amire szükségünk van.
Amennyiben a fejszéd már kezd tompulni, vagy már teljesen tompa, ne dobd el azt. Vedd elő az élezőt és élesítsd meg.

Ne várd meg míg teljesen kimerülsz, tedd meg minél hamarabb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése