2013. szeptember 2., hétfő

Keresztények félelemben,megkötözöttségben

Szomorú, hogy több éve az Úrhoz tért kereszténytől még azt hallom, hogy "mindent megteszek azért, hogy örököljem Isten országát". A cselekedeteinkkel nem tudunk tenni semmit, mert nem a cselekedeteink alapján jutunk a Mennybe.
Kegyelemből, hit által nyertünk üdvösséget. Ezt pedig Isten nem vonja vissza.
Nekünk nem kell és nem is tudnánk ezért tenni semmit. Isten már mindent megtett. Az Egyszülött Fiát, Jézust adta, hogy aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Emberek sokaságát tartják így félelemben, akik azon gondolkodnak,mit tesznek rosszul, hogy változtassák meg. Félelmet helyeznek a szívükbe,megkötözik őket. Akik ilyen félelemben és kötésekben élnek, azok nem tudják igazán megélni Isten kegyelmét. Nem tudják elvenni az áldásokat. Legyen az gyógyulás vagy szabadulás vagy bármi egyéb. A félelem megakadályozza Isten kegyelmének, és a Szent Szellem erejének a megnyilvánulását.

Ha esetleg ilyen félelemben, vagy megkötözöttségben élsz, olvasd el a Galata 3/1-14
Én most az egyszerű fordítást másolom be, így nagyobb megértést kapunk belőle.
Ó, ti ostoba galaták! Ki tudott ennyire félrevezetni titeket? Hiszen úgy hirdettük nektek Jézus Krisztus kereszthalálát, mintha a szemetek előtt feszítették volna meg őt! 2 Mondjátok meg nekem igazán: vajon azért kaptátok-e a Szent Szellemet, mert megtartottátok a Törvény előírásait, vagy pedig azért, mert amikor hallottátok Jézusról az örömhírt, hittel elfogadtátok? 3 Hogyan lehettek ennyire ostobák, hogy a Szent Szellemben elkezdett új életeteket most emberi erővel akarjátok folytatni? 4 Olyan sok minden történt veletek! Talán minden hiába volt? Remélem, hogy nem! 5 Mit gondoltok, Isten azért adja Szent Szellemét nektek, vagy azért munkálkodik hatalmas csodákkal köztetek, mert megtartottátok a Törvény előírásait? Nem! Hanem azért, mert amikor hallottátok az örömhírt Jézusról, hittetek benne.

6 Az Írások ugyanezt mondják Ábrahámról is: „Ábrahám hitt Istenben, aki elfogadta őt a hite alapján.”[a] 7 Értsétek meg tehát, hogy akik hisznek és bíznak Istenben, azok Ábrahám igazi gyermekei! 8 Az Írás előre megmondta, hogy Isten a zsidóságon kívülieket a hitük által fogja elfogadni. Ezt az örömhírt Isten jó előre kijelentette Ábrahámnak, amikor ezt ígérte neki: „Rajtad keresztül áldom meg a Föld összes népét.”[b] 9 Ezt Ábrahám hittel elfogadta, s ezért Isten megáldotta őt — és a hívő Ábrahámmal együtt azokat is mind megáldja, akik maguk is hasonlóképpen hisznek.

10 Ellenben akik abban bíznak, hogy a Törvény előírásainak megtartása teszi őket Isten számára elfogadhatóvá, azokra átok nehezedik, amint meg van írva: „Átok sújt mindenkit, aki nem engedelmeskedik mindenben a Törvény előírásainak.”[c] 11 Azt pedig, hogy a Törvény megtartása által senki sem lesz Isten szemében elfogadható, világosan mondja az Írás: „Akit Isten elfogad, az a hite által fog élni.”[d] 12 A Törvény azonban nem a hitre épít, hiszen az Írás azt mondja: „Csak az élhet a Törvény által, aki megtartja azt.”[e] 13 Krisztus azonban kiváltott bennünket a Törvény átka alól, amikor helyettünk magára vette az átkot. Az Írás ezt így magyarázza:[f] „Átok sújt mindenkit, akit fára függesztve végeznek ki.”[g] 14 Így az Ábrahámnak ígért áldás Krisztus Jézusban a zsidóságon kívüli népekre is érvényes, hogy hitük által megkapják a megígért Szent Szellemet.


Ez természetesen nem azt jelenti, hogy akkor bármit megtehetünk. Mivel Isten maga a szeretet és ez a szeretet kitöltetett a szívünkbe, nyilván nem fogunk pl. embert ölni. Hibázni, vétkezni igen, de van lehetőség arra, hogy azt mondjuk--Uram, elrontottam,kérlek bocsáss meg nekem. Abban a pillanatban megvan bocsájtva és elvan törölve. Jézus drága vére tette ezt lehetővé. Nincs olyan ember, aki mindig mindent jól csinál. Isten bennünket tökéletesnek lát, de nem azért mert azok vagyunk, hanem Ő Jézust látja bennünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése