2013. október 27., vasárnap

Kell-e a keresztényből démont űzni?

Először is tisztában kell lennünk azzal, hogy az ember hármas felépítésű.
Szellem, van lelke és testben él.
A szellemünk Istennel a lelkünk az érzelem világával, a testünk pedig a fizikai világgal van összeköttetésben.

A keresztény azt jelenti, Krisztushoz hasonló, Krisztusi.
A szellemünk újjá lett teremtve a Szent Szellem által, így a Szent Szellem lakhelyévé vált.(Ján.14/23), (II.Kor. 6/16) , , nem pedig a démoné. Ahhoz, hogy a szellemünk démon lakhelyévé váljon, tudatosan meg kellene tagadnunk Krisztust és akkor már nem lennénk keresztények, Isten nem lakna a szellemünkben, akkor lenne hozzáférése a démonnak a szellemünkhöz. Így bizony nincs.
Egy démon befolyásolhatja a testet és a lelket,lehet démoni elnyomás alatt de nem lehet a szellemünkben.
A gondolatunkat elnyomhatja, hiszen amikor a negatív dolgokat ápolgatjuk, azon gondolkodunk, akkor az nem Istentől van. Viszont nem szabad neki helyed adnunk azt mondja Isten Igéje. (Ef. 4/27)
Amire mi nem adunk neki engedélyt, azt nem teheti meg Sátán nem az urunk, nem is kell neki megengedni, hogy uralkodjon felettünk. Jézus nevében hatalmat kaptunk az ellenség minden ereje felett.
I. Jn. 4/4
Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki e világban van.
Amennyiben letérünk az Ige útjáról, nem vagyunk védelem alatt, könnyen támadhatóvá válunk. de mindig van lehetőség arra, hogy visszatérjünk és bűneink bocsánatát kérjük, és az Úr megbocsájtja.
Egyetlen bűn van, ami megbocsáthatatlan. Megtagadni azt, hogy Krisztus Isten Fia, aki meghalt és feltámadott. Megtagadni és megtapodni Isten Fiát, a kegyelem Szellemét és a szövetség vérét (Zsid.10/29)
Dicsőség Istennek, van lehetőségünk arra, hogy megvalljuk bűneinket és megbocsájtást kapjunk. (I.Ján. 1/9)
Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.

Nem szabad elhinni azt, amikor azt mondják, hogy benned démon van. Benned nem lehet,mert Te az élő Isten Szellemének temploma vagy.

Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése