2013. október 21., hétfő

Ne sértődj meg

Voltál már úgy, amikor azt érezted, hogy a prédikátor téged beszélt ki? Amikor a te problémáid, cselekedeteid beszélte ki?
Ha igen, akkor megnyugtatlak, hogy a prédikátor nem tesz ilyet.

Isten tudja, látja mindegyikőnknek a problémáit. Azt is látja és hallja, amikor nem az Ő útján járunk. Lehetséges, hogy otthon már szólt hozzád az Úr, figyelmeztetett, hogy gyermekem,nem jó amit teszel. Szól az Úr nem egyszer, nem kétszer. Hajlamosak vagyunk arra, hogy meg sem halljuk, vagy azt mondjuk: ez nem nekem szól és tovább lapozunk a Bibliában.

Amennyiben Istentiszteleten olyan dologról beszél a pásztor, amelyben benne vagy. Olyan cselekedettel kapcsolatban szól, amelyet megtettél, ne sértődj meg. Isten szava, beszéde hozzád.
A gyülekezet minden egyes tagjához szól az Úr. Lehet, hogy az egész prédikációból 3 mondat az, amelyik a tied. Vedd el!!!! Uram, én hálát adok Neked, hogy szóltál, figyelmeztettél, kiigazítottál.
Azért teszi ezt Isten, mert szeret téged és nem akarja, hogy a rossz úton menj. Ő tudja, ha azon az úton maradsz mi lesz a következménye.
Valószínű, nem is veszed észre, hogy helytelen amit teszel
Ha komolyan veszed az Úr figyelmeztetését, akkor megváltozik az adott dologhoz valóhozzáállásod, a gondolkodásod.
Ez Istennek a célja és terve, hogy formáljon, alakítson bennünket.

Amikor a jó és szép dolgokat szólja az Úr, azt nagyon szeretjük hallgatni, örvendezünk. Ugyan így kell tennünk akkor is, amikor megfedd és megdorgál bennünket.
Fogadjunk örömmel és hálaadással mindent, ami az Úrtól van. Akár fülünknek kedves és szép, akár olyan beszéd, amit nem szivesen hallunk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése