2013. november 14., csütörtök

Bálványimádás

2Móz. 20/3-5
Ne imádj más istent rajtam kívül! Ne készíts semmiféle bálványt magadnak: se bálványszobrot, se képet, amely fönn az égben, lenn a földön, vagy a föld alatt a vízben lévőkre hasonlít! Idegen istenek, vagy bálványaik előtt meg ne hajolj, s őket ne imádd, mert én, az Örökkévaló, a te Istened, féltékenyen szerető Isten vagyok!


Isten Igéje itt világosan kimondja, hogy ne készítsél magadnak képmásként semmiféle istenszobrot. Ne legyen más istened az élő Istenen kívül. Őrajta kívül senki mást ne tekints Istennek. Ne borulj le emberi kéz által alkotott képek és szobrok előtt, és ne tiszteld azokat
Bálványnak számít pl. a különböző kegytárgyak, Mária szobrok, képek, Buddha szobor, vagy különféle istenek nap isten, föld isten...), horoszkóp és minden olyan dolog, amihez, vagy akihez leborulnak emberek attól a faragott, vagy különféle dologtól várva a segítséget.
Én az Isten beszédét hiszem és Ő világosan megmondja, hogy nincs rajta kívül más Isten.
Nincs szükség arra, hogy elmenjünk a domb lábánál elhelyezett kereszthez, hogy ott leboruljunk és imádjuk az Urat. Nekünk élő kapcsolatunk van Istennel Jézus Krisztus által, ami nincs helyhez kötve. A mi Istenünk előtt bárhol, bármikor leborulhatunk.
A szobrok, a képek, festmények, különféle képzelt dolgok nem képesek arra, hogy megszabadítsanak, segítséget nyújtsanak. Sőt még arra sem, hogy meghallgassanak.
Sokan esnek abba a hibába, mivel nincs Ige ismeretük, hogy Máriához imádkoznak, mint közbenjáróhoz. Nekünk egyetlen közbenjárónk van, Jézus.
I. Tim. 2/5
Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus
Bálvány lehet még olyan tárgy,vagy személy, élőlény akit-amit többre becsülünk mint Istent. Pénz, főnök, futballcsapat,autó, kutya,macska.....és még sorolhatnám.
Minden olyan dolog, amit Isten helyett tisztelünk,jobban tiszteljük, előrébb helyezzük Istennél bálványnak számít és ez utálatos az Úr előtt.
A bálvány rövid megfogalmazása: Isten helyett más dolgok Istenként való tisztelése, imádása.
Ez nem jelenti azt, hogy most már ki kell dobálni mindent az otthonunkból, nem kell megszabadulni a kis állatainktól, vagy az autónktól sem.
Egyszerűen egy sorrendet kell felállítani és tisztában kell lennünk azoknak a dolgoknak az értékével.

Mindenféleképpen az Úr kell hogy legyen az első az életünkben, hiszen Ő az, akinek mindent köszönhetünk, akitől a segítséget várjuk és kapjuk.

Az Ő kegyelméből és szeretetéből vagyunk mi és minden és mindenki, ami hozzánk tartozik---Ámen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése