2013. november 6., szerda

A damaszkuszi út

Apcs.8/1-4
Apcs. 9/1-

Mindannyian ismerjük Saul történetét. Saul is javasolta István megöletését és ő volt az, ki gyűlölte és üldözte,megölte a keresztényeket. Egyszerűen nem bírta a világosságot.
Gondolta volna valaki abban az időben, hogy Saul lesz az, aki nagy erővel hirdeti az Evangéliumot?
Az öldökléstől lihegve igyekezett a főpaphoz, amikor megjelent neki az Úr. Ekkor megváltozott minden.
A hajdani gyilkosból, aki nem kímélt sem nőt, sem gyermeket, Isten arra hívta el, hogy szolgálja Őt. Megjelent Neki az Úr és megkérdezte tőle: miért üldözöl engem? Saul nem kezdett el magyarázkodni,hanem azt kérdezte. Kicsoda vagy te uram?
Én vagyok Jézus,akit te üldözöl. Nehéz neked az ösztöke ellen rugódoznod. Apcs.9/5
Itt már csak azt kérdezte Saul: Uram mit akarsz, hogy cselekedjem?
Ettől a pillanattól kezdve követte az Urat, nagy erővel hirdette az örömhírt.
Anániásnak pedig azt mondta az Úr Pálról. Ő nékem választott edényem Apcs. 9/15

Talán neked van olyan ismerősöd, akinek elkezdesz beszélni az Úrról, szó szerint dühbe gurul. Egyszerűen nem bírja hallgatni Isten Igéjét. Sőt!! Már akkor elviselhetetlenné válsz a számára, amikor meg sem szólalsz. Ok nélkül megbánt téged. Nem bírja a jelenlétedet,mert tudja, hogy Krisztushoz tartozol. Krisztus benned él és Ő a világ világossága. A sötétség pedig nem bírja a világosságot elviselni.
El tudod te képzelni arról az illetőről, hogy teljes erőből hirdeti az Evangéliumot, hogy netán egy gyülekezet vezetője lesz?
Sokszor mondjuk emberekre, hogy őt még Isten sem tudja megváltoztatni. de bizony megtudja!! Lehet, hogy annak az ismerősnek az útja a damaszkuszi út.Mert ami nekünk lehetetlen és elképzelhetetlen, az Istennek nem. Amikor valaki az Úr választott edénye, akkor az Úr neki is azt mondja:
Én vagyok Jézus,akit te üldözöl. Nehéz neked az ösztöke ellen rugódoznod.

Nem tudjuk kinek mit készített el az Úr és kit mire hívott el!!--Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése