2014. március 28., péntek

Isten nem személyválogató

Volt egy munkatársam, aki többször is mondta nekem, hogy téged nagyon szeret Isten. Ő nem volt keresztény. Miért mondta nekem ezt? Mert az Úr áldásait meglátta az életemen. Nehéz időszakon mentem át akkor, de az Úr mindig megáldott akkor is és ezt észrevette olyan ember, aki teljesen hitetlen volt. 

A válaszom az volt, hogy őt is éppen úgy szereti az Úr, csak nyissa meg a szívét.
Egyikőnket sem szereti jobban a másiknál. Jézus éppen úgy meghalt azokért is, akik még elutasítják Őt, mint ahogy én is tettem régen.
Isten az egész világot egyformán szereti, hiszen Jézust adta értünk.
Vannak, akik úgy gondolják, hogy bűneik megbocsájthatatlanok és ez távol tartja őket a megbocsájtó kegyelemtől. Nem tudunk semmi olyat tenni cselekedeteinkkel, amivel kivívhatnánk, elérhetnénk a bűneink bocsánatát. Nem a cselekedeteink miatt nyertünk üdvösséget és a bűneink eltörlését, hanem egyedül hit által. Hisszük, hogy Jézus értünk halt meg a kereszten és a mi bűneink Őreá lettek helyezve. Ő elszenvedte azt, amit nekünk kellett volna. Megmentett bennünket. Ő azért szenvedett, hogy nekünk ne kelljen. A bűneink nem csupán meg lettek bocsájtva, hanem el lettek törölve. Isten soha nem emlékszik meg a bűneinkről. Sátán az, aki folyamatosan felhozza, hogy te ezt és ezt tettél. Ő a vádló, nem az Úr.
Drága Testvérem!!! Ha téged még mindig nyomnak a múltban elkövetett hibáid és más, vagy éppen te saját magad bűnösnek állít be, ne hidd el. Ezek a gondolatok visszatartanak attól, hogy igazán élj abban a győzelemben, amit Jézus megszerzett a számodra.
A megmentő kegyelem nem elérhetetlen, nincs messze. A szíved ajtaját kell megnyitni az Úrba vetett hitre és elfogadni azt az áldozatot, amit Ő hozott érted.
Mivel Isten nem személyválogató, nem mondja azt senkinek, hogy te nem üdvözülhetsz, a te bűneid nem töröltetnek el, mert ezt és ezt tettél. Olyan dolgot követtél el, amit nem lehet megbocsájtani. Isten nem ilyen.
Mindegy mi volt a múltban, mindegy hogy éltél, mit tettél, Isten nagyon de nagyon szeret téged is.
Hidd a szívedben és ne engedd meg a vádlónak, hogy vádoljon.
Ha megpróbálja csak mondd nyugodtan neki: Az én bűneim meg vannak bocsájtva és el vannak törölve végérvényesen Jézus vére által.
Élj abban a kegyelemben és győzelemben, amit Jézus megszerzett számodra---Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése