2014. március 13., csütörtök

Az Úr eszközei arra, hogy bennünket tanítson és formáljon, változtasson


Minden embernek vannak  jó és rossz tulajdonságai. A saját rossz tulajdonságunkat nehezen vesszük észre. Könnyebb a másik emberben a hibát megtalálni, mint magunkban. Dicsőség az Úrnak, Ő megmutatja, felfedi a hibáinkat. Mindig tanít bennünket valamire. Türelemre, arra, hogy másokkal szemben hogy viselkedjünk.  Van, amikor bennünket vezet úgynevezett nehéz természetű emberekhez, van pedig amikor azt az illetőt vezeti hozzánk. Az ilyen emberek, akik  a számunkra nehéz természetűeknek tűnnek, igen jó eszközei az Úrnak arra, hogy bennünket változtasson.

Felirat hozzáadása
Lehet van olyan munkatársad, aki sokat beszél fölöslegesen, ami egy ideig még csak elhallgattató, de egy idő után már elviselhetetlenné válik. Tudod Isten őt is éppen úgy szereti, mint téged vagy engem. Ezen a területen tanít bennünket a türelemre, tanít arra, hogy figyeljünk oda a másikra. Lehet épp azért beszél sokat az illető, mert otthon nincs, akihez szóljon akár egy szót is, mert magányos. vagy azért, mert a család, férje, felesége annyira elnyomja, hogy szóhoz sem engedik jutni.
Ismertem olyan személyt, aki, mivel egyedül élt, így hát örült, ha valakivel társaloghatott. Egyszerűen nem tudta abbahagyni a beszédet.
Elképzelhető, hogy idős emberrel hoz össze az Úr. Az ilyen embereknek is megvannak a maga kis rigolyái. Vannak szokásai, amiket évtizedeken keresztül megszokott. Az ilyen területen is tanít az Úr bennünket, hogy vegyük figyelembe, hogy ő idős és nem lehet kizökkenteni a megszokott kis ritmusából. Tartsuk tiszteletben az ő szokásait.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindenkire mindent hagyjunk rá, de vannak olyan helyzetek, amikor nekünk kell bölcsen viselkednünk a másikkal szemben és nekünk kell bizonyos területen változnunk. Az Úr azt akarja, hogy ne akarjuk mi a másik embert megváltoztatni, hanem először is nekünk kell változni, a többit meg az Úr elvégzi. Nekünk kell a gondolatunkat megváltoztatni ahhoz, hogy áldássá váljunk ás áldást nyerjünk
Legyünk hálásak a szívünkben minden emberért, akivel az Úr összehoz, mert ok nélkül Ő nem tesz semmit. Mindennel és mindenkivel terve és célja van.
I. Thess. 5/14
Mindenkivel szemben legyetek türelmesek!”

Áldott hétvégét kívánok mindenkinek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése