2014. március 26., szerda

A harc nem a tied


Joyce Meyeren keresztül áldott kijelentést adott az Úr. Csak ülj le, pihenj, mert az Úr munkálkodik.
Valóban, csak így tudjuk a békességünket megőrizni, ha hagyjuk, hogy az Úr munkálkodjon és mi nem aggódunk és nem félünk.

Amíg pihenünk, dicsérjük és magasztaljuk az Urat. Dicsérjük az Urat minden helyzetben. Ha minden rendben van akkor is, ha pedig zűrzavar van körülöttünk akkor is. Na persze nem a zűrzavarért, a betegségért kell Őt dicsérnünk, hanem a kimenekedésért, a gyógyulásért…..
Minden helyzetben bízzunk meg Őbenne, a tekintetünket nem szabad Róla levenni.
Van egy nagyszerű történet a Bibliában. Josafát diadala az ammonitákon és Moábon. II. Krónika 20
Érdemes elolvasni. Josafát, amikor megtudta, hogy támadás készül ellenük és már az ellenség úton is van, az első dolog amit tett, hogy elkezdte keresni az Urat. Dicsérte és magasztalta, majd ezután emelte kérését az Úr elé.
Nagyon fontos a dicséret és magasztalás. Mielőtt kérésünket felemeljük az Úrhoz, magasztaljuk és dicsérjük Őt.
A másik dolog amit Josafát tett: Elismerte, hogy ők gyengék az ellenséggel szemben és fogalma sem volt arról, mit tegyen.
20/12
Mert nincsen mi bennünk erő e nagy sokasággal szemben, mely ellenünk jön. Nem tudjuk, mit cselekedjünk, hanem csak tereád néznek a mi szemeink.”
Nincs bennünk erő és azt sem tudjuk mit tegyünk, de mi csak tereád nézünk Uram
El kell ismernünk, hogy az adott helyzetben mi azt sem tudjuk mit kellene tennünk.  Amikor nehéz helyzetben vagy és valaki megkérdezi: Na most mit fogsz tenni? Csak mond bátran. Én nem tudom, de az Úr igen. Én Őbenne bízom és Rá tekintek.
Az Úr válaszolt is Josafát imájára
20/15,17
 Ne féljetek és ne rettegjetek e nagy sokaság miatt; mert nem ti harcoltok velük, hanem az Isten.
 Nem kell néktek harcolnotok, hanem csak álljatok veszteg, és lássátok az Úrnak szabadítását rajtatok. Júda és Jeruzsálem, ne féljetek és ne rettegjetek!
Ne félj és ne rettegj!!!!!! Csak nyugodtan, békességben várd a győzelmet.
Nem kell nekünk harcolni, mert az Úré a harc és Ő soha nem veszít. Így mi abban a győzelemben lehetünk, amit az Úr szerez meg a számunkra. Ha félsz és tele vagy aggodalommal, akkor nem engeded az Úrnak, hogy Ő vegye át a vezetést, az irányítást.
Uram, én nem félek és nem rettegek, mert tied a harc.
Josafát a következő szavakkal szólt a néphez:
Halljátok meg szómat, Júda és Jeruzsálemben lakozók! Bízzatok az Úrban, a ti Istenetekben, és megerősít benneteket; bízzatok az Ő prófétáiban, és útjaitok beteljesednek!
Aztán egy  igazán figyelemreméltó dolgot tettek.
A sereg  elindult a harcba. De a sereg előtt az Úr énekesei mentek és dicsérték az Urat.
Képzeld csak el ezt  a helyzetet. Az összecsapásra készülnek és a sereg élén azok mennek, akik dicsérik az Urat.
Mennek a harcba, nem tudják mi fog történni, csak abban voltak biztosak, hogy teljesen az Úrra néztek és Őbenne bíztak és énekkel dicsérik Istent.
Az Úr pedig cselekedett.  Ellenséget szerzett azokra, akik Júdára akartak törni.
Miután azokat megölték, egymást pusztították el
23,24
És amint elkezdették az éneklést és a dicséretet: az Úr ellenséget szerze az Ammon fiai és a moábiták és a Széir hegyén lakozók ellen, akik Júdára jövének, és megverettetének. 23 Mert az Ammon és a Moáb fiai a Széir hegyén lakozók ellen támadának, hogy őket levágnák és elvesztenék; és mikor mind elvesztették a Széir hegyén lakozókat, az után egymás elpusztítását segítették elő. 
Csodálatos, ahogy Isten munkálkodott.
Mivel Ő nem változott ma is ugyan úgy megteszi az életünkben a csodát, ha felismerjük, hogy mi magunk azt sem tudjuk mit tegyünk.
A mi dolgunk, hogy dicsérjük és magasztaljuk az Urat a győzelemért, ne vegyük le a tekintetünket Róla és teljesen bízzunk meg Őbenne

Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése