2014. március 28., péntek

Az Úr fogja a kezed

Ésa 41,13
Mert én, az ÚR, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek!

Ha csak ezt az egy ígéretet tette volna Isten a számunkra, az is biztonságot, nyugalmat adna.
Ez viszont egy a sok közül. A hatalmas Isten, aki mindenek felett Úr, aki azt mondta legyen föld, éjszaka, nappal, csillagok, hold....aki szép renddel megalkotott mindent, aki örökké szeret. Ő a Mindenható és személyesen Ő mondja: ne félj!!!

Ő az, aki erősen fogja a kezed és soha nem engedi el. Ő az, aki megsegít. Van okunk kételkedni ebben? Nincs. Isten nem hazug és amit megmondott azt be is tartja.
Egy földi édesapa annyira óvja gyermekét, fogja a kezét, vezeti az úton. Ez a gyermek nem kételkedik abban, hogy apukája vigyáz rá.
Megbízik benne és biztonságot ad a számára. Egy szülői kéz erős. Gyengéden, de mégis olyan erősen tartja a gyermekét.
Lehet, hogy most úgy gondolod az Atya elengedte a kezed, mert nehézségekben vagy. Isten ott van. Mint ahogy egy szerető szülő is óvja gyermekét. Azt mondja az Úr ne félj én megsegítelek. Amikor egy kisgyermek elesik, a szülő ott van, hogy felsegítse. Ha bármi gondja van a gyermekeinknek ott vagyunk, hogy segítsünk. A mi segítségünk határok köré van szorítva, de mégis megteszünk mindent. Istennek nincsenek korlátai.
Lehetnek a gyermekeink már felnőttek, akkor is fogjuk a kezüket, mert a gyermekünk a gyermekünk marad mindig. Akkor Isten, aki mindenkinél jobban szeret annyira, hogy egyszülött Fiát adta értünk, gondolod, hogy cserben hagy? Ő soha!!!!!!
Az Ő erős keze és karja tart a napnak minden egyes pillanatában.
Ezért soha ne félj!!! Elestél? Az Úr felsegít. Veled van és készen áll arra, hogy segítsen.
Nem az számít érzed-e a jelenlétét, hiszen nem az érzéseinkre kell hagyatkoznunk, hanem hinni kell. Hit által tudjuk, hogy Ő mindig velünk van és fogja a kezünket.
Drága Testvérem!!! Isten most is ott van, most is veled van. Fogja a kezed és felemel ha elestél. Bízz az Úrban és az Ő erejében.
Áldott szép napot kívánok mindenkinek Jézus nevében--Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése