2014. március 17., hétfő

Az Úr jelenléte

Ahol te vagy, ott van az Úr is. Amikor elméssz egy beteghez, egy megkeseredett szívű emberhez, vagy egy olyan helyre, ahol a viszálykodás uralkodik, az Úr megy veled. Azon a helyen, ahol megjelensz, világosság támad.
Ti vagytok a világ világossága (Mt. 5/14-16)
A Szent Szellem  jelenléte és az Ő ereje ott van. Akinél és ahol vagy, ott az Úr jelenléte megváltoztatja a légkört. A beteg jobban érzi magát, a megtört szívű vidámsággal telik meg. Amikor imádkozol, ne kételkedj abban, hogy az Úr ott munkálkodik. Maga az illető tesz bizonyságot arról, hogy jobban érzi magát. Meglátod, Isten megdicsőíti magát ezeknek az embereknek az életében.
De!!!!!
Nem mindegy milyen szavakat szólsz az emberek felé. Abban az esetben, ha beteglátogatóban vagy és együtt jajgatsz a beteggel, vagy egy lelkileg megtört emberre még a te gondjaid is rázúdítod, vagy ahol viszálykodások vannak, ott még teszel egy lapáttal a tűzre, ott nem fog történni semmi. Ott nem tud az Úr munkálkodni, mert az Úr  hit szavát, az Ő Igéjét tudja megcselekedni.
Ésaiás 55:10. 11.
Mert amint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek: így lesz az én Igém, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és áldott lesz ott, ahová küldöttem
Szóld a gyógyulás, a békesség szavait. A gyógyulás szavaival a gyógyulást, a békesség szavaival a békességet adja az Úr, mert a szavainknak teremtő ereje van.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nincsenek érzéseink az embertársaink iránt. Igen is vannak és éppen ezért szóljuk azokat a szavakat, emelyeket akarjuk, hogy valósággá váljanak az életükben, olyan szavakat, amelyek építenek, erősítenek, bátorítanak, nem betig rombolnak és az illetőt még mélyebb állapotba taszítják.
Szavainkkal ne az ellenséget dicsérgessük, hanem az Úrat magasztaljuk, és Neki adjunk hálát és dicsőséget.
Ámen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése