2014. január 2., csütörtök

Testvérek Krisztusban

Te is, én is Isten családjába tartozunk. Isten, már nem csupán Isten a számunkra, hanem Ő lett a mi mennyei Atyánk. Ez egy csodálatos dolog. összeköt és összetart bennünket az Úr szeretete. Egy családhoz tartozunk attól eltérően, hogy elég kevés testvért ismerünk személyesen. A világ minden táján élnek testvéreink. Egy Szellemmel töltekeztünk be és ugyan az az Urunk.
Szükségünk van egymásra. Vannak testvérek, akik nem akarnak, vagy nem mernek imatámogatást kérni ha bajban vannak. Azt gondolják, elboldogulnak ők egyedül is, vagy éppen azért nem szólnak senkinek a problémájukról, mert esetleg tartanak attól, hogy lenézik őket.
Hogy máris ítéletet mondanak felettük: Azért került XY ilyen helyzetbe, mert.......
Nem szabad senki felett ítéletet mondani és bírálgatni, hogy miért került olyan helyzetbe. Nem az a szolgálatunk, hogy ítélkezzünk, hanem az, hogy segítsük egymást.
Emeljük fel és erősítsük azt, aki gyengébb. Lehet, hogy te erősebben állsz hitben a gyógyulás területén mint én. Vagy éppen fordítva. A segítség kérés nem jelent hitetlenséget. Éppen hogy az ellenkezőjét. Mert hisszük Isten Igéjét, hogy: egy megfutamít ezret, kettő tízezret V. Mózes 32/30
Isten ajándéka az egység, amelyben hatalmas erő van.
Azokat a testvéreinket is erősíteni és segíteni kell, akik még nem olyan régen kerültek be Isten családjába. Azokat, akik most születtek újjá. Segítsünk nekik, hiszen ők még olyanok, mint az újszülöttek. Amikor egy pici baba megszületik, őt is táplálni, ápolni, tanítgatni kell. Minden egyes nap fejlődik és tanul. Így van ez Isten királyságában is. Mi is minden nap fejlődünk, épülünk, tanulunk.
Mindannyiónknak szükségünk van egymásra.
Nem azért fordulunk a másikhoz,mert hitetlenek vagyunk, hanem azért, mert az Úr egymás mellé rendelt bennünket, hogy szolgáljuk a másik felé.
Galata 6/2
Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be a Krisztus törvényét.
Ezért különleges és csodálatos ez a kapocs, amely bennünket összeköt.
Sokan vagyunk, mégis KRISZTUSBAN EGYEK
Így alkotunk egy kerek egészet, ami nem más, mint KRISZTUS TESTE

Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése