2014. január 6., hétfő

Kerüld a viszályt és keresd a békességet

Az idők során ráébredtem arra, hogy azért nincs békességem bizonyos dolgokban, mert nem teszek ellene semmit. Egy kereszténynek mindig békessége kell, hogy legyen. Mondhatod: könnyen beszélsz,mert te nem vagy abban a helyzetben amiben én. Mindenkinek megvannak a maga gondjai, problémái. Így nekem is. Attól eltérően békességünk kell, hogy legyen. Elsősorban azért, mert  meg kell bíznunk az Úrban. A problémáid miatt ne aggódj, hiszen az Úr gondot visel rólad. Ezen a területen már nem aggódok semmi felől. Megbízok Istenben.

Egy másik olyan területről szeretnék inkább most írni, ami békétlenséget okozhat.
Ez nem más, mint a kapcsolataink. Lehet ez házastársi, munkahelyi, rokoni, vagy bármilyen emberi kapcsolat. Sok esetben mi saját magunknak kell ez ellen tenni. Vannak dolgok, amelyekben az Úr nem tud cselekedni, csak abban az esetben, ha mi tesszük meg az első lépést. Ilyen a viszály elkerülése.
Ne keveredj szóváltásba még akkor sem,ha azt gondolod neked van igazad. Vannak olyan emberek, akiket nem lehet meggyőzni és nem is érdemes erre időt és energiát pazarolni. Amennyiben elkerülöd a vitatkozást, így a békességed megmarad. Az a békesség, amelyben az Úr szeretné, hogy legyél.
Okozhat békétlenséget az is, ha valaki megbánt, megsért. Ezen gondolkozol, mit mondott, vagy mit tett az az illető. És ezek a gondolatok újra és újra feljönnek benned és békétlenséget okoznak. Nem kellene, hogy így legyen. A bántásokat, sérelmeket egyszerűen le kell pattintani, mint a gumilabdát. Az az illető nincs tisztában,nem tudja olykor mit beszél, vagy cselekszik. Nem az emberre kell tekintenünk, hanem azt kell nézni,ki áll mögötte.
Efézus 6/12
Hiszen mi nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi természetű uralkodók és fejedelmek ellen, a jelenlegi sötét világot irányító hatalmas és gonosz szellemek ellen, akik a magasságban vannak.
Ezt kell a szem előtt tartani, mert csakígy tudjuk a békességünket megőrizni.
Nem könnyű, de nem lehetetlen az, hogy csöndben maradjunk és ne szóljunk vissza bántón. De meg tudjuk tenni, mert az Isten szeretete kitöltetett a szívünkbe és a szeretet nem vág vissza.
Az Úr adott bölcsességet arra, mikor szóljunk és mikor hallgassunk. Meg kell tanulni csöndben maradni. Attól, hogy nem szólunk vissza, az nem jelenti azt, hogy legyőztek bennünket. Sőt!!! A szeretet győzedelmeskedik!!!
Amikor egy konyhában halat sütnek, a halszag érezhetővé válik, Amint belépsz, sőt még az ajtón kívül is érzed, hogy mit sütöttek. Ugyan így a viszálykodásnak is van „halszaga”. Egy olyan házban, ahol veszekedtek és épp a te látogatásod akadályozta meg a folytatást, érezhető, benne van a levegőben a viszálykodás”szaga”. Ezek szellemi dolgok, de érezhetőek. Lehet, voltál már te is ilyen helyzetben, hogy amikor beléptél, szinte megfagyott körülötted még a levegő is. Olyan ridegnek, hűvösnek éreztél mindent.
Az ilyen helyeket, ahol „sűrűn sütnek halat”, amennyiben lehetőség van rá, el kell kerülni. Ha nem tudjuk elkerülni, akkor szóljuk a szeretet szavát, hittel, szeretettel és imával vegyük körül a viszálykodókat.
Efézus 6/15
Legyetek állandóan készen rá, hogy a békesség örömüzenetét hirdessétek  Ez legyen a saru a lábatokon!
II.Tim. 2/16
Kerüld az értelmetlen vitatkozásokat, mert ezek csak eltávolítják az embereket Istentől!
Amikor a szeretet szavát szóljuk, az Úr gondoskodik arról, hogy a békességünk meglegyen.
Erről a témakörről órákig lehet írni és beszélni, mert kimeríthetetlen. Teljesen mindegy mi okozza a békétlenségünket, nekünk arra kell törekedni, hogy Isten békességétől semmi és senki ne tudjon elfordítani.
Nekünk kell ellenállni és Isten bölcsességével kezelni ezeket.
Az Úr békessége a miénk. Ez nekünk adatott.
Ezt a békességet őrizzük meg mindig, minden helyzetben. Ne engedjük, hogy bármilyen erő megfosszon bennünket ettől az áldástól.
Jézus nevében---Ámen





2 megjegyzés:

  1. Köszönöm, nagyon áldásos írás. Egy mondás jutott róla eszembe: Legyen néked igazad, és nékem békességem. Ismeretlen szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást! Áldott napokat kívánok szeretettel

      Törlés