2013. augusztus 30., péntek

Hogyan tudnék én segíteni Neked?

Bizonyára már sokszor találkoztál olyan emberekkel, akik neked öntötték ki a szívük bánatát. A keresztény életünkben is fordulhatunk máshoz, hiszen Krisztus Testének tagjai vagyunk és egymás segítségére kell lennünk. Vannak olyan helyzetek az életünkben, amikor szükség van arra, hogy egymást vigasztaljuk, erősítsük, imában támogassuk. Nem mondhatjuk azt, hogy --ó én mindenben megállok a lábamon. Az imatámogatás, amikor egy akarattal az Úr elé visszük testvéreink ügyét. Azt sem mondhatjuk a másiknak, hogy én nem tudok neked segíteni.A Szent Szellem abban a pillanatban megmutatja mit szóljunk. Akkor is, ha épp abban a dologban fizikailag nem áll módunkban a segítség. Ez nem csak a keresztény testvérünkre érvényes, hanem azokra az embertársainkra is, akik nem ismerik az Urat. Mindig tudunk olyan szavakat szólni, amelyek vigasztalásul vannak a számára.
Eltudjuk hozzájuk vinni az örömüzenetet, de ahhoz az ő szintjükön keresztül kell elmondani.
Az elesett, gyenge embernek minden olyan szó, nézés, egy ölelés jól esik, amely vigaszt nyújt számára. Legyen az keresztény, gyerek, idős vagy fiatal.

Az a fontos, hogy amit mondunk, attól ne keseredjen el még jobban az illető, hanem reménnyel a szívében köszönjön el tőlünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése