2013. augusztus 27., kedd

Minden a javadra van

Róm 8:28 minden a javára van annak aki Istent szereti
Az egyszerű fordításban így van: Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik

Lehet, hogy most pusztaságban vagy. Úgy érzed semmi nem jön össze,semmi nem sikerül. Isten Igéje szerint minden amiben most vagy, a javadat szolgálja. Még a rossz dolgok is neked dolgoznak.
Azt, hogy ki és miért került abba a helyzetbe amiben van,nem kell vizsgálgatnunk. Nekünk csak meg kell bíznunk az Igében Isten ígéretében. Abban, hogy kihoz belőle és hogy ez a dolog a javunkat szolgálja.
Lehetsz Te most egy olyan munkahelyen, amire azt mondod másoknak, ne menj oda dolgozni. A körülmények, a társaság, a munkaidő....Megkérdezed az Úrtól---Uram,mit keresek én itt???

Felteszed magadnak a kérdést:elrontottam, nem figyeltem a vezetésedre Uram, vagy Te küldtél ide?
Kerülhetünk nehéz helyzetbe azért is,mert nem figyelünk a Szent Szellem vezetésére, de Isten is odarendelhet Téged.
Egy valami biztos. Most ebben a pillanatban Te ott vagy. Istennek terve és célja van veled azon a helyen. Eltelik egy kis idő, mire meglátod, megérted mi is volt az.
pl., egy munkatársad, aki már keresi az Istenhez vezető utat régóta, de még nem találta meg. Isten azonban Téged használ ebben. Általad vezeti az Úr az Ő útjára. Javadra vált!!!!! Kaptál egy testvért Krisztusban, új barátság született.

Egy másik példa, most épp anyagi nehézségeid vannak. Ebben az időszakban is ismerhetsz meg embereket, akiknek Te segítesz, vagy ők lesznek segítségedre. A későbbiek folyamán fogod meglátni,megérteni, milyen jót hoz ki az Úr belőle.

A próbák megerősítenek bennünket. Növekszünk, fejlődünk a hitben. Isten a próbáinkon keresztül tudja megmutatni az Ő erejét és hatalmát. Ha nem lennének problémáink, nem kellene hitben lennünk.


Akármilyen helyzetben is vagy most drága Testvérem,bízz az Úrban és várd azt a csodát amikor meglátod milyen jót hoz ki az Úr ebből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése