2013. július 29., hétfő

Szeretetben járok-e?

Jézus egyetlen parancsolatot adott nekünk,mégpedig a szeretet parancsolatát. „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.” Máté 22:37-39
Vajon a felebarátunkat szeretjük? Lehet, hogy azt mondjuk igen. Az is meglehet, csak addig, míg nem tesz valami olyat, ami nem igazán tetszik nekünk. De ha már úgy igazán megbánt, vajon akkor is szeretjük, vagy csak azt mondjuk a "látszat" kedvéért? Csak azért, mert keresztények vagyunk? A felebarát egy tágabb kör.
Viszont van a szűk kör, ahol a szeretetben járást kell először gyakorolnunk. Az az első lépés a szeretet útján. A szűk kör a család. Vajon a családból szeretek mindenkit? El tudom ezt mondani? Maga a család is egy elég nagy kör. Ide tartoznak a szülők, nagyszülők, gyerekek, unokák, anyós, após,testvér, keresztanya, keresztapa......Ők is a családhoz tartoznak, bár a családon belül is van a szűk és a tágas kör. Aztán jönnek a szomszédok, ismerősök, munkatársak......Vajon szeretem őket?
Szeretem a szomszédom akkor, amikor már 3 hete nem beszélek vele,mert átrepült a tyúkja?
Ha az ebbe a körbe tartozó emberekről igazán eltudom mondani, hogy szeretem őket, akkor beszélhetek arról, hogy szeretem azokat az embereket teljes szívemből, akiket nem ismerek. Vagy az ismeretleneket könnyű szeretni?
Nem olyan könnyű ezt a parancsolatot betartani és gyakorolni, de nem lehetetlen. Csakis az Úrral lehetséges,mert egyedül Ő az, Aki igazán, tiszta szívből szeret mindenkit, hiszen Jézus mindenkiért meghalt. Isten az egész világért odaadta a Fiát.
Ne lépjünk ki a kis körből addig,amíg nem rendeztük el ott a dolgainkat. A közelvalók a legjobb gyakorló terep.
Most akkor elmondhatom magamról, hogy szeretetben járok????
Hát ezek után, amit az Úr így felhozott bennem, ---elgondolkodom, ki mondhatom tiszta lelkiismerettel, hogy szeretetben járok és betöltöm a parancsolatot?
Ha nem egészen így van, akkor rendeznem kell a szűk körben levő dolgaim és aztán tudom igazán gyakorolni a tágas körben.
Hálát adok az Úrnak, hogy Istennel semmi nem lehetetlen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése