2013. július 15., hétfő

Kell, vagy lehetőség?


Egy párszor hallottam már keresztényektől, azt hallották, hogy a Bibliát naponta olvasni kell, vagy el kell menni a gyülekezetbe. Reggel, délben, este imádkozni kell…. Istennél  semmit nem kell!!!! 

Minden egy  lehetőség. Adjunk hálát az Úrnak, hogy lehetőséget ad arra, hogy imádkozzunk, hálát adjunk, közbenjárjunk másokért. Lehetőséget ad arra, hogy meglátogassuk a betegeket, segítsünk a rászorulókon.  Az ima lehetőség arra, hogy közösségben legyünk Istennel, egy bensőséges kapcsolatot alakítsunk ki
Lehet, eddig sokszor hallottad a tanításban, hogy ezt kell, meg azt kell megtenni….
Amikor imára indít a Szent Szellem, ne azt érezd, hogy kell!!!! Legyünk hálásak a lehetőségért.
Vannak sajnos olyan emberek, akik azt  gondolják hogy a kereszténység az tele van „kell” szabályokkal.  Ez egy nagyon téves gondolat.  Azt hallották az ellenségeinkért imádkozni kell. Hogy lehet ezt megtenni, teszik fel a kérdést. Ha ilyen formában hallják, hogy meg kell tenni, akkor  inkább távolabb kerülnek Istenhez, minthogy közelednének.
Azt mondja Isten Igéje, hogy
"Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket!" (Mt 5:44)
 Igaz, hogy ez egy parancsolat, de ha te szívből teszed és nem kötelességből,  akkor megváltozik az életed.
Amikor ezt megteszed, megnyílik a megbocsájtás és a felejtés ajtaja  a szívedben.
Nagyon sok ajtó kinyílik az életedben, ha a kell szót elfelejted és a lehetőséget látod mindenben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése