2015. január 21., szerda

Igazi, valóságos szerelem

Bizonyára tudjuk milyen is szerelmesnek lenni. Egy gyönyörű érzés, amit a másik iránt érzünk. Szeretnénk minden pillanatot vele együtt tölteni. Szeretnénk mindent megadni neki. Csak ő jár a gondolatainkban, amikor nem látjuk......
A "földi" szerelem sokszor azt mondja: bármit megteszek érted, akár még a csillagokat is lehozom az égről. De meddig? Meddig gondoljuk, mondjuk ezt? Addig, amíg a másik fél is úgy viszonyul hozzánk, hogy az nekünk is jó? Mi történik akkor, amikor ez a szerelem kezd elhalványulni, kezd kialudni? Még azt sem tesszük meg a másiknak, hogy reggel egy teával kedveskedjünk neki? Mondván, nem érek rá, sietnem kell.....
Elmúlik a szerelem, szépen lassan, még szinte gyűlöletté is válhat.
Amikor valaki házasságot köt, milyen nagy a szerelem. Aztán pár év múlva a bíróságon tücsköt-bogarat kiabálnak egymásra.
. Ez a "földi, emberi" szerelem. Létezik ennél egy sokkal, de sokkal mélyebb szerelem. Ez pedig, amit az Úr érez irántunk. Az Ő szerelme soha nem múlik el, soha nem halványul egy csöppet sem. Nem ingadoznak az érzései. Ő annyira szeret bennünket, hogy az egész mennyet, a földet megmozgatja annak érdekében, hogy megáldjon bennünket. Ő egy igazán féltőn szerető Úr, aki akkor is szeret bennünket, ha mi olyan dolgokat teszünk, mondunk, amivel megbántjuk Őt. Az Ő szerelme irántunk, egy valóságos, mindent felülmúló szerelem. Ő gyengéden átölel és azt mondja: Én egy örök szeretettel, féltő szerelemmel szeretlek téged. Szeretlek, mert az enyém vagy. Hozzám tartozol.
Amikor a szerelmes randevúra készül, tele van izgalommal, a szíve boldogsággal és várja a találkozót, hogy együtt legyenek. Így van az Úr a napnak minden egyes pillanatában. Az Ő szíve értünk dobog és várja a találkozót. Várja, hogy megszólítsuk, vagy éppen csak csendben az Ő jelenlétében legyünk. Ő soha nem késik el a találkozóról, Ő ott van, most is ott van és vár. Tárt karokkal, hogy megölelhessen, felemelhessen, a karjába tarthasson. Vár arra, hogy elmondja újra és újra, hogy mennyire szeret. Erre a szerelemre, amit az Úr érez irántunk, nem lehet szavakat találni.
Ez a szerelem egy mindent felülmúló, örökké tartó szerelem
Mert örök szeretettel szeretlek téged.(Jer 31:3)
Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése