2015. január 27., kedd

Bármikor, bátorsággal, bizalommal, félelem nélkül járulhatunk az Úr elé a Szentek Szentjébe.

A zsidóságnak volt egy sátra, a Szent Sátor, amit a 40 éves pusztai vándorlásuk során magukkal vittek. Ebben a sátorban "lakott" Isten. A sátor legbelsőbb része volt a Szentek Szentje, ahová a pap mehetett be. Ő is csak egy évben egyszer, a bűnért való áldozatok bemutatása céljából a népért és magáért.
Isten jelenlétébe Jézus Krisztus által bármikor bemehetünk.
Nincs arra szükség, nem kell arra várni hogy valaki tegye meg helyettünk.
Őszinte szívre és hitre van szükség a belépéshez. Amikor beléptünk az Úr jelenlétébe, teljesen bizalmasan tudunk beszélgetni. Elmondhatunk az Úrnak mindent. Még az olyan dolgokat is, amit senki mással nem osztunk meg. Nem kell időpontra várni, nem kell hozzá protekció. Mi kellünk és a szívünk. Az Úr pedig örömmel és tárt karokkal vár. Bármikor készen áll arra, hogy meghallgasson bennünket. Az Ő jelenlétében békesség és nyugalom van. Szeretet, amely mindent körül ölel. Ez az a hely, ahol csak mi vagyunk. Az Úr és én.
Hálásak vagyunk Atyám, hogy a Te Fiad, Jézus vére által bármikor tehozzád járulhatunk. Köszönjük, hogy a mennyei kapu mindig nyitva áll előttünk.

Zsidó 10/19-23
Ezért, testvéreim, félelem nélkül, teljes bizalommal és szabadon bemehetünk a mennyei Szentek Szentjébe Jézus vére, vagyis halála által, 20 mivel Jézus megnyitotta számunkra az odavezető utat. Ez az út új és élő, amely bevezet a széthasadt függönyön keresztül a Szentek Szentjébe. A függöny pedig Jézus testét jelképezi. 21 Hatalmas Főpapunk van, aki Isten családját kormányozza! 22 Ezért őszinte szívvel és a hit bizonyosságával közeledjünk Istenhez! Hiszen a szívünket Jézus vére megtisztította a rossz lelkiismerettől, ahhoz hasonlóan, ahogy a tiszta víz lemossa testünkről a piszkot. 23 Kapaszkodjunk bele erősen ebbe a reménységbe, ne engedjük ki a kezünkből, és bátran valljuk is meg! Hiszen Isten, akitől az ígéreteket kaptuk, teljesen megbízható, és meg is fogja adni, amit ígért.
Ámen
Áldott napot kívánok mindenkinek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése