2014. október 16., csütörtök

Mi történik a dicséret pillanatában?

Mi történik a dicséret pillanatában?
Egy történetet olvastam. Már nem először, de csak most láttam meg egy szót. Egyetlen egy szót, ami felnyitotta a szemem arra, mi is történik akkor, amikor dicsérjük az Urat? Mi történik abban a pillanatban?
Ez a történet Jósafát diadala az ammonitákon és Moábon.
II. Krónikák 20

Jósafátnak hírt hoztak. Méghozzá elég rossz hírt. Szíriából nagy sokaság közeledik feléjük. A júdabeliek az Úr segítségét kérték.
Elismerték, felismerték, hogy ők gyengék és azt sem tudják mit tegyenek.
Én azt gondolom, mindegyikőnk volt már abban a helyzetben, amikor nem tudtuk mitévők legyünk. Vagy lehet, most épp az olvasók között van olyan, aki ilyen helyzetben van.
Tegyük azt, mint a júdabeliek!! El kell ismernünk, és be kell látnunk, hogy egyedül, a saját erőnkből nem tudunk semmit tenni.  Adjuk át az Úrnak. Cselekedjen Ő.
Ez nem azt jelenti, hogy mi tétlenül üldögéljünk. Nekünk is ki kell venni a részünket. Mi a mi részünk? Bízzunk meg Őbenne. Nem baj, ha nem értjük mit, miért és hogyan tesz meg. Nem az a lényeg, hogy megértsük és tudjunk Isten minden "lépéséről", hanem az, hogy ne kételkedjünk abban, hogy ha m i átadtuk az Úrnak, akkor Ő cselekedni is fog.
A másik, amit tegyünk. DICSÉRJÜK AZ URAT.
Mi történik a dicséret pillanatában? Olvassuk tovább a történetet.
Tehát az Úrhoz mentek, az Ő segítségét kérték. Felismerték gyengeségeiket és tehetetlenségüket. Az Úr válaszképpen azt mondta nekik. Ne féljetek és ne rettegjetek....!! Ti csak maradjatok nyugton, mert az Úr harcol ellenük. .... Induljatok el szépen holnap, mert az Úr veletek lesz.
Mit mondott Jósafát?? BÍZZATOK AZ ÚRBAN!!
Ezután tett valamit Jósafát. A "csata előtt, még mielőtt bármi is látható lett volna abból, amit az Úr mondott, előhívatta az Úr énekeseit, hogy dicsérjék az Urat. A sereg előtt mentek és dicsérték az Urat.
Ebben a pillanatban történt valami.

II. Krón. 20/22 (EFO)
22 AHOGY ELKEZDTÉK AZ UJJONGÁST ÉS A DICSÉRETET, az Örökkévaló csapdába csalta az ammoniakat, moábiakat és a szeírieket, akik Júdát megtámadták — és mindannyian vereséget szenvedtek.
Károli
AMINT ELKEZDTÉK AZ ÉNEKLÉST ÉS A DICSÉRETET, az Úr ellenséget szerze az Ammon fiai és a moábiták és a Széir hegyén lakozók ellen, akik Júdára jövének, és megverettetének.

Éppen ez történik ma is. Isten nem változott meg. Ő ugyan az ma is, mint aki akkor volt. Éppen úgy cselekszik most is, mint akkor.

A nehézségek időszakában, amikor elkezdjük dicsérni az Urat, Ő abban a pillanatban cselekszik. Teljesen mindegy mekkora "sereggel" állunk szemben.
Én hálát adok az Úrnak, hogy megláttam ezt a pár szót, hiszen megerősített abban, milyen erőt szabadít fel a dicséret.

Dicsérjük az Urat, mert Ő jó, Ő mindig jó

Áldott napot mindenkinek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése