2014. október 28., kedd

Az Úr angyalai vigyáznak ránk

Zsoltárok 91/11,12
Mert az ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden útadban.
Kézen hordoznak téged, hogy meg ne üssed lábadat a kőbe.

Az egész 91. Zsoltár csodálatos és biztonságot ad, hiszen a védelem Zsoltárának is mondják. A mi drága Urunk az Ő angyalainak parancsolt. Az angyalok feladata a mi védelmünk. Azt hiszem, ennek nem mindig vagyunk a tudatában. Nem látjuk, naponta hányszor, de hányszor mentik meg az életünket.
Egy egyszerű példát szeretnék említeni. Elindulsz valahová. Munkába, boltba..... Már bezártad az ajtót, sietnél, mert elkésel, vagy csak már csak úgy mennél. Ekkor eszedbe jut, hogy otthon maradt a telefonod, vagy éppen a szomszéd állít meg egy pár szóra. Mérgelődsz magadra, mert jaj, már vissza kell mennem, pedig így is később indultam. A szomszédot is nagy előszeretettel igyekszel "lerázni". Igaz, én most saját magamból indulok ki, mert volt ilyen velem.
Most már igyekszem a békességem megőrizni. ha vissza kell fordulnom, nyugodtan visszamegyek. Ha valamilyen okból picit később tudok elindulni a tervezettnél, akkor sem idegeskedek, nem kapkodok. Miért? Mert nem véletlen.
Nem látjuk, Isten mit végez, de az biztos, hogy az angyalok vigyáznak ránk. Az a pár perc, amíg visszamegyünk, vagy egy pár szót beszélünk a szomszéddal. Vagy éppen csak otthon ..még leülünk egy picit, pedig már indulni kellene... az a pár perc "életmentő" perc is lehet.
Isten tudja mi történne velünk akkor, ha 2 perccel korábban elindulunk. Ő vigyáz ránk. Óv bennünket és megment a bajtól.
Ezt teszi a mai napon is. Az angyalok ma sem pihennek. Ők nem mennek szabadságra. Isten szeretete ez. Az Ő irgalma, kegyelme.
Milyen csodálatos tudni, hogy maga az Úr védelmez bennünket. Nem csak bennünket, hanem a családtagjainkat, szeretteinket.
Ne mérgelődj a percek miatt, amiket elvesztegetett időnek gondolnál. Nem elvesztegetett idő!! Isten gondoskodása, Isten védelme, Isten szeretete.
Áldásokban gazdag napot kívánok mindenkinek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése