2015. január 19., hétfő

GPS

A következő kereszteződésnél forduljon jobbra. Menjen tovább egyenesen 600 m-t, aztán forduljon balra. A körforgalomból a 3. kijárónál menjen ki.......
Ismerős ugye? Egy kiváló kis navigációs rendszer. Háztól házik elvezet. Elnavigál A-B-ig, ahol soha nem jártál.
A mi Atyánknak terve és célja van velünk minden egyes napon. Az Ő útján, akkor tudunk végigmenni, ha követjük Őt. Csodálatos és rejtélyes, de soha nem unalmas utazás ez számunkra. A mi drága Urunk mindig megadja a megfelelő vezetést arra, mikor, milyen helyzetekben mit tegyünk, merre menjünk tovább.
Gondjaink vannak? Azt mondja az Úr: add át nekem, mert gondom van rád.
Félünk? Azt mondja: ne félj és ne aggódj
Megbántottak? Azt mondja: bocsáss meg
Netán rossz akaróink vannak? Azt mondja: imádkozzunk ellenségeinkért
Még abban is vezet bennünket, mikor, hova, merre, kihez menjünk. Vagy éppen előfordul, hogy otthon felejtettél valamit. Ő megadja a vezetést arra, hogy most visszafordulj, vagy ne. Megmutatja melyik boltba vásárolj.....
Vajon mindig követjük az útirányt? Mindig hallgatunk az Úrra? Soha nem tévesztjük el???
De bizony eltévesztjük, nem követjük mindig az útirányt......
Mi történik ilyenkor?
Újratervezés.
Amikor a GPS azt mondja, fordulj balra, de mi későn "kapcsoltunk, ott van az a bizonyos szó--újratervezés. Ez az okos kis szerkezet egy új útitervet készít a számunkra.
A mi Atyánknak is van egy új terve. Ő nem akkor kezd el gondolkodni, hogy most akkor mi is legyen. Nem mondja azt, hogy drága gyermekem, csak álldogálj itt egy darabig, míg kigondolok valamit. Az Úrnak már "tegnap" megvolt a terve arra, mi legyen a következő lépés, ha ma, vagy holnap elrontjuk. Őneki mindig van egy újabb és újabb terve arra, hogy az Ő terve és célja megvalósuljon akár a mi, vagy rajtunk keresztül mások életében.
Ezért ne álljunk meg és ne hallgassunk az ellenségre akkor, amikor elrontunk valamit. Ne higgyük el, hogy már semmire nem vagyunk jók, mert ezt és azt nem jól csináltuk.
Bízzunk meg az Úrban, az Ő szeretetében és abban, hogy Ő soha nem hagy ott fél úton, hanem tovább vezet bennünket a cél felé.
A mi drága Urunk soha nem merül le, soha nem fárad el, soha nem elfoglalt ahhoz, hogy szóljon, tanítson, vezessen, törődjön...velünk.
Ő soha nem adja fel azt, hogy bennünket az Ő útjára terelgessen vissza, amikor eltévesztjük az utat
Ésa 48/17
Én vagyok Istened, az Örökkévaló, aki tanítalak téged mindarra, ami javadra válik, aki vezetlek azon az úton, amelyen járnod kell.

Legyen szép napod

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése