2014. június 6., péntek

Egyedül

Vannak, akik egyedül vannak. Mármint úgy értem, hogy társ nélkül.
Az egyik csoporthoz tartoznak azok, akik még nem találták meg a társukat. Sokan kétségbe vannak esve, hogy már rég férjhez kellett volna mennem, már rég meg kellett volna nősülnöm.
A másik csoport, akinek már volt társa, de nem volt öröm a házasság a számára, viszont mégis vágyik arra, hogy legyen mellette valaki aki szereti, megbecsüli, értékeli és akinek ezeket az érzéseket tudja viszonozni.
Nekem már soha nem lesz társam?
A válaszom: Határozottan az, hogy de igen!!! Lesz!!! Ha szívből társra vágysz, bizony hogy lesz.


Nem is akármilyen társat ad az Úr.
I. Mózes 2/18
És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt.

Figyeld csak meg, mit ír az igevers. Azt mondja az Úr, hogy Ő szerez. Ezt Ő fogja megtenni. Ő ismer téged, hiszen az Ő alkotása vagy. Ő tudja a legjobban, ki az, aki hozzád illik. Ez a társ Isten szíve szerint való társ. Olyan, akit maga az Úr választ ki neked.
Gondolj csak bele kicsit. Még csak nem is neked kell ezen gondolkodnod, hogy ki legyen, milyen legyen. Isten ígéretet tett arra, hogy Ő szerzi azt a társat, aki hozzád illő.
Ne kételkedj szavaiban és ne akard megelőzni az Urat. Csak bízz meg Őbenne.

Vannak , akik azért vannak egyedül, mert elveszítették a társukat. Ha te, drága testvérem elveszítetted a társad, hidd el, hogy eljön az a nap, amikor találkozol vele és együtt lesztek abban a gyönyörű országban. Az örökkévalóságot együtt fogjátok tölteni. Én hiszem azt, hogy azok, akik hazaköltöztek az Úrhoz, olyan gyönyörű, olyan csodálatos helyen vannak, ahonnan nem is akarnának visszajönni.

Egy biztos! Az Úr tiszteletben tartja a döntésünket. Aki egyedül él és nem szeretne társat, akkor az Úr nem fog senkire rátuszkolni senkit. Aki viszont társra vár, annak bizony eljön az ideje.

Példabeszédek 10/24b
amit pedig az igazak kívánnak, megkapják.

Lehet, hogy egyedül élsz, de ez nem jelenti azt, hogy magányos vagy



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése