2013. november 19., kedd

Amikor elrontunk dolgokat

Zsidó 4/16

Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához! Nála bőségesen megtaláljuk mindazt a megbocsátást, segítséget és kedvességet, amire éppen szükségünk van s mindezt a legalkalmasabb időben.


Mindig valakinek akarunk megfelelni. A gyermekek a szülőknek, az iskolások a tanároknak, a felnőttek a főnöknek, a házaspárok a társuknak.....
Majd előléptetnek, béremelést adnak a munkahelyen, amennyiben megfelelünk. Majd megveszem neked ezt és ezt,ha jól viselkedsz.
Ez a bizonyos HA egy rövid kis szócska, de ott van kimondatlanul szinte mindenhol.
Isten királysága nem ilyen. Az Úr nem mondja, hogy majd ha ezt és ezt megteszed..akkor....
Mi magunk"tökéletlenek", alkalmatlanok vagyunk arra, hogy Ő használjon bennünket. Az Úr tesz bennünket alkalmassá arra, hogy szolgáljuk Őt. Ő tesz bennünket alkalmassá arra, hogy hirdessük az Evangéliumot. Elrontunk dolgokat. Mégsem mondja az nekünk, hogy majd ha helyrehozod akkor..., vagy hát gyermekem ezt elszúrtad és soha többé nem bízok rád semmit.
Amikor elrontunk dolgokat, akkor is hozzá kell szaladnunk és nem szégyenkezve, bűntudattal elmenekülni Tőle,mert mindig, minden körülmények között számíthatunk az Úr jóságára.
Az Ő jósága és kegyelme hatalmasabb a mi vétkeinknél, hibáinknál és kudarcainknál

Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése