2013. november 12., kedd

A római százados hite

Máté 8/5-13

Amikor Jézus Kapernaumba ért, egy római százados lépett hozzá, és így könyörögött: „Uram, a szolgám megbénult, otthon fekszik, és nagy fájdalmai vannak.”

„Megyek, és meggyógyítom” — válaszolta Jézus.


A százados azonban így felelt: „Uram, nem vagyok rá méltó, hogy a házamba jöjj. Elég, ha szólsz egy szót, és meggyógyul a szolgám. A feletteseimnek vagyok alárendelve, s ők felhatalmaztak arra, hogy a katonáimnak parancsoljak. Ha azt mondom az egyiknek: »Menj el!« — az el is megy. Vagy, ha szólok a másiknak: »Gyere ide!« — az odajön hozzám. És ha azt mondom a szolgámnak: »Tedd meg ezt!« — az meg is teszi.”

Ezen a válaszon Jézus nagyon elcsodálkozott, és ezt mondta azoknak, akik őt követték: „Igazán mondom nektek: egész Izráelben nem találtam ilyen nagy hitet senkiben. Bizony, sokan eljönnek majd az egész világról, kelettől nyugatig a nemzetek közül, és asztalhoz ülnek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal együtt Isten Királyságában. Akik pedig arra születtek, hogy a Királyság örökösei legyenek, azokat kidobják a külső sötétségbe, ahol fájdalmukban sírnak majd és a fogukat csikorgatják.”

Majd a századoshoz fordult: „Menj haza nyugodtan! Legyen meg, amit kértél, a hited szerint!” Ezzel egy időben a százados szolgája valóban meggyógyult.

" Elég, ha egy szót szólsz, és meggyógyul a rabszolgám."

A százados tisztában volt Jézus hatalmával. Biztos volt abban, hogy elegendő a gyógyuláshoz Jézus egyetlen szava.
Tudta, hogy Jézusnak semmi nem lehetetlen és mindenek felett áll, hatalommal rendelkezik még a betegségek felett.
A saját hatalmához hasonlította, mivel neki is voltak katonái és tisztában volt azzal, ha ő bármit szól a katonáknak, mint hatalommal rendelkező ember, azok megcselekszik.
Jézus elcsodálkozott a százados hitén. Nem ment el,nem imádkozott a betegért, egyszerűen azt mondta,menj haza és legyen neked a hited szerint.

Nekünk nem kell arra várnunk, hogy Jézus szóljon. Ő már szólt, kibocsátotta a szavát, amely számunkra írott formában megtalálható a Bibliában. Jézus már mindent megtett. Ránk ruházta a hatalmat, hogy használjuk. Sokszor nem vagyunk tisztában ezzel a hatalommal.

Márk 16/17,18

Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják követni: a nevemben gonosz szellemeket űznek ki; új nyelveken szólnak; kígyókat fognak meg, vagy halálos mérget isznak, de az sem nem árt nekik; ráteszik a kezüket a betegekre, azok pedig meggyógyulnak.”

Az Ő nevében szóljunk azt mondja Jézus. Miért? Mert az Ő nevében és szavában benne foglaltatik mind az az erő és hatalom, ami maga Jézus.
Ezt kell megérteniük a keresztényeknek.Sokszor olyan dolgokat kérnek az Úrtól, amit Jézus már 2000 évvel ezelőtt megtett.
Jézus nevére minden térdnek meg kell hajolni

Efézus 1/17-22

17 Azt kérem, hogy Urunk, Jézus Krisztus Istene, a dicsőséges Atya-Isten töltsön be titeket a Szent Szellemmel, aki bölccsé tesz, kijelenti és igazán megismerteti veletek Istent. 18 Azt kérem Istentől, hogy nyissa meg szívetek szemét, hogy fel tudjátok fogni, milyen reménységre hívott el titeket, és milyen dicsőséges az a hatalmas örökség, amit Isten a saját szent népének szánt.

hatalmas örökségként használhatjuk Jézus nevét. Ránk,tanítványokra, Krisztus követőire hagyta.

19 Imádkozom, hogy megtudjátok, milyen mérhetetlenül nagy Isten ereje, amely hatékonyan működik bennünk, hívőkben. Ugyanez az erő mutatkozott meg akkor is, 20 amikor az Atya feltámasztotta Krisztust a halálból, és a Mennyben a jobbjára ültette.

Isten ereje bennünk van,mert ugyan azzal a Szent Szellemmel töltekeztünk be, Aki feltámasztotta Jézus a halálból.

21 Így lett Krisztus sokkal hatalmasabb, mint az összes uralkodó, hatalmasság, erő vagy király, vagy bármilyen más hatalom — de nemcsak a jelenlegi, hanem a következő korokban is. 22 Isten tehát mindent Krisztus lába, vagyis a hatalma alá helyezett. Ugyanakkor mindenekfelett Krisztust tette „fejévé” az Eklézsiának, 23 amely viszont a „teste” Krisztusnak. Az Eklézsiát minden tekintetben Krisztus tölti be és teszi teljessé — mint ahogyan minden mást is ő tesz teljessé és befejezetté.

Mi Krisztus teste vagyunk Ő a fej, mi pedig a test. A fej, vagyis Krisztus nem tud semmit tenni a test nélkül. Minden az Ő lábai alá lett vetve,így mivel mi vagyunk a test, a mi lábunk alatt van, ezért tudunk a "nyakára" taposni az ellenségnek Jézus nevében.

Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése