2021. augusztus 2., hétfő

Az Úr a mi segítségünk

 Zsoltárok 121

Grádicsok éneke.
Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Az én segítségem az Úrtól van, a ki teremtette az eget és földet. Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te õrizõd.
Ímé, nem szunnyad és nem alszik az Izráelnek õrizõje! Az Úr a te õrizõd, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felõl. Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold. Az Úr megõriz téged minden gonosztól, megõrzi a te lelkedet. Megõrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!
Egyedül az Úr tud megőrizni mindentől. Ő soha nem alszik. Lehet, hogy néha felteszed azt a kérdést, hogy hol van most Isten? Nem látja mi folyik itt, nem látja mi történik? Elhagyott talán bennünket, vagy alszik? Ő soha nem alszik, még csak el sem szunnyad egy pillanatra sem. Ő mindent lát és mindenhol ott van. Előtte nincs semmi elrejtve. Azt, hogy mégis miért történik meg ez vagy az? Miért engedi? Nos erre a választ én nem tudom. Isten viszont tudja. Van amit kijelent számunkra és van amit nem. Velünk mindig annyit közöl, amit tudnunk kell és el bírunk hordozni. Nem többet, nem kevesebbet. Viszont bármi is történjen, nem szabad elfelejtenünk, hogy egyedül Ő a mi segítségünk és ő a mi őrizőnk.
Legyen szép napod



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése