2015. november 26., csütörtök

Az Úré a szabadítás (Jónás2/9b)

Jónást az Úr Ninivébe küldi. Ő viszont inkább elmenekül az Úr elől, mint hogy Ninivébe menjen. Inkább Tarsisba vette útját a tengeren, ahol aztán igen csak nagy bajba került. A cet gyomrában kötött ki. Ott volt három nap és három éjjel.
Elég kilátástalan egy helyzet. Ő viszont nem adta fel. Még a cet gyomrából is az Úrhoz kiáltott, mert biztos volt abban, hogy az Úr még onnan, a mélységből is meghallja könyörgését.
Biztos volt abban, hogy kiáltása meghallgatásra talál, még akkor is, ha ő nem azon az úton járt, amit az Úr mondott neki.
Bizony előfordul, hogy a saját döntésünk miatt kellemetlen helyzetbe kerülünk. Nem hallgatunk az Úrra, hanem megyünk a saját fejünk után. Veled megesett már, hogy tudtad, mi lett volna az Úr útja, mit kellett volna tenned és a saját fejed után mentél? Velem bizony már megesett. Megtettem és ez a döntésem okozott egy kis kellemetlenséget.
De!! Van egy jó hírem, egy öröm hír!! Mindegy, hogy milyen okból kifolyólag vagy most nehéz helyzetben. A saját döntésed, vagy más valaki miatt... Tudd, hogy bárhol is légy, lehet az a legmélyebb gödör is, ha az Úrhoz kiáltasz, Ő meghallgat. És nem csak hogy meghallgat, hanem meg is szabadít. Meghozza a megoldást mindenre. Ő tudja, Ő látja minden nehézséged, minden bánatod, minden problémád. Nagyon jól tudja még azt is, amikor üres a hűtőd, vagy a befizetni való csekkek sorakoznak. Beteg vagy. Azt is látja, amikor gond van a családodban..... Ő mindent lát és gondja van rád. Csak kiálts Őhozzá bárhol legyél és bármilyen helyzetben is vagy. Ő meghallgat téged, hiszen Ő mondta:
(Zsoltárok 50,15)
„Engem hívj segítségül, ha bajban vagy, én majd megszabadítalak, te pedig dicsőítesz ezért.”
Legyen szép napod




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése