2014. szeptember 22., hétfő

Feltétel nélküli szeretet

Uram!!
Hálásak vagyunk azért, hogy Te így és ilyennek szeretsz bennünket ahogy és amilyenek vagyunk. 

Téged sem és engem sem szeret mindenki. Nem lehetünk mindenkinek szimpatikusak és nem felelhetünk meg minden embernek. Nem nyerhetjük elés nem is akarjuk elnyerni az emberek tetszését. Te is és én is egyéniségek vagyunk. Isten egyedinek teremtett mindenkit. Nincs senki olyan, mint te és nem is lehet.
Mindenkinek megvan a saját természete. Vannak rosszabb és jobb tulajdonságaink. Dicsőség az Úrnak, hogy Ő folyamatosan alakít, formál, tanít bennünket. Velünk megesik, hogy megbánt valaki, nem úgy szól, ahogy nekünk tetszene és máris egy kicsit lejjebb csúszik a "kedvenc listánkon". Ismerős a dolog? Megesett már veled, hogy morcos és mogorva volt az eladó a boltban és nem egészen szeretettel gondoltál rá? Nincs mit tagadjam, velem már igen. Egy kissé felháborodtam. Pedig nem kellett és nem lett volna szabad, mert nem ismertem az illetőt és nem tudhatom mi volt az oka.
Hálát adunk az Úrnak, hogy Ő nem ilyen. Ő soha nem gondol ránk neheztelve. Ő soha nem mondja azt, hogy "most lekerültél a kedvenc listáról"
Ő mindig szeret bennünket. Az Ő szeretete soha még csak egy szikrányit sem halványul és nem köti feltételekhez. Nem mondja azt: majd ha ezt és ezt megteszed, vagy így, meg úgy teszed--na majd akkor foglak szeretni és csak akkor gyere hozzám.
Elrontottunk dolgokat?? Ne fussunk el az Úrtól, hanem fussunk hozzá!!! Nem kell attól tartanunk, hogy Ő hátat fordít nekünk. Soha, de soha nem tesz ilyet.
Áldott délutánt mindenkinek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése